maanantai 6. toukokuuta 2013

Aika - niin suhteellinen käsite...

Kello on jo aika paljon ja pitäis mennä nukkumaan... Sen olen tosiaan nyt huomannut, kuinka unen vähyys vaikuttaa todella makeanhimooni. Nyt on siis pakko petrata edelleen ton unen kanssa, niin menee helpommin tämä vuosi.

Mutta kohta 4 kk takana, 8 kk edessä. Pakko myöntää, että pitkälle toi aika tuntuu... Tiedätte varmaan tunteen, että kun vanhenee, aika menee koko ajan vain nopeammin. Noh, aloittakaapa herkuton vuosi, niin tuntuu, että aika p y s ä h t y y!!! Niin kait se on, että odottavan aika on pitkä :)

En yleensä tykkää syödä mitää suolaisia herkkuja, kuten sipsejä... Kuitenkin yksi poikkeus on - jääkiekon MM-kisat. Tosin viime vuosina olen rajoittanut syömistä siihen, että vain Suomen ollessa mitalipeleissä syön sipsejä. Saa nähdä kuinka nyt käy :) Tosin sipsin himo ei ole mitään verrattuna mun "oikeisiin herkkuihin".

Niin ja nyt on ollut virallisesti neljäs vaikea päivä. Se oli reilu viikko sitten perjantaina, kun olimme reissussa Tukholmassa. Matkustelemiseen kun kuuluu se herkuttelu niin vahvasti... Yhden illan kitisin ja sitten se meni ohi. Kiltisti ohitin aamiaispöydässä vohvelit ja minimuffinssit. Onneksi siellä oli ihanan tuoretta ja jyväistä vaaleahkoa leipää, joka pelasti hotelliaamiaiseni :) Ja kyllä me yhtenä iltana vedettiin myös tällaiset "mättöannokset". Ja ransakalaiset oli kerrankin ihan superhyviä ja söin niistä jopa puolet :)







Mutta mulla on myös nykyisin Tukholmassa uusi "pyhiinvaelluskohde"... Kolme vuotta sitten Pariisissa eksyin sattumalta erääseen oliiviöljyjä yms. myyvään kauppaan ja rakastuin! Olin silloin valmis luopumaan tuliaissuklaista, että näitä kyseisiä öljyjä ja condimentteja olisi mahtunut matkalaukkuun lisää! Ja vuosi sitten tämä kauppa avattiin vihdoin suht lähelle eli Tukholmaan. Pari sataa euroa meni, että nasahti. Tosin olin jo diilerinä parille kaverille, kun nekin on jääneet koukkuun näihin :) Mutta ah, niiiiiiin taivaallisia makuyhdistelmiä! Maistoin kaksi lusikallista pistaasipastaa (joka myös kuvassa), mutta totesin sen tuoteselostetta katsoessani niin sokeriseksi, että päätin luokitella sen herkuksi. Nyt siis yksi purkki odottaa mua tuolla kaapissa vielä seuraavat 8 kk. Mutta jos käytte Tukholmassa, niin suosittelen piipahtamaan Olivers & co:n kaupassa (osoite Sveavägen 106... muistaakseni)




Tik tak tik tak... Nyt nukkumaan ja huomenna taas herkuton päivä uus :)